به گزارش یک رسانه محلی، مسئولین هلدینگ خلیج فارس با برگزاری آزمون استخدامی در پتروشیمی بندرخمینی، تنها به جوانان بومی وعدههای توخالی داده و فرصت را برای اشتغال غیربومیان فراهم کرده است.
۲۳ هزار جوان بیکار در دومین قطب صنعت پتروشیمی کشور
شهرستان صنعتی بندرماهشهر، شهرستانی آشنا در صنعت پتروشیمی کشور است، منطقهای که با بیش از ۳۰ شرکت پتروشیمی بسیار سودآور، البته برای مسئولان حاکمیت و نه برای مردم محروم این شهرستان، از جایگاه خاصی برخوردار است.
منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندرماهشهر؛ بعد از منطقه ویژه اقتصادی پارس در عسلویه، دومین منطقه تولیدکننده محصولات پتروشیمی است و سالانه چندین هزار میلیارد تومان درآمدزایی دارد، اما مردم این منطقه، در فقر و محرومیت، و جوانان آن در رنج و مشقت ناشی از بیکاری بسر میبرند.
با وجود چنین سرمایه عظیمی در این شهرستان صنعتی و انبوهی عناوین شغلی، واقعیت تلخی که وجود دارد، ۲۳ هزار جوان تحصیل کرده بیکار که انتظار استخدام، حتی با یک درآمد حداقلی هستند.
جوانانی که روزانه شاهد تردد شمار زیادی از غیربومیان در شهرشان هستند که برای کار به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی میروند.
پس از استخدام نیروهای غیربومی از جانب برخی شرکتهای پتروشیمی در سالهای اخیر، به تازگی شرکت پتروشیمی بندرخمینی با وجود اعتراضات مستمر مردم به آمار بالای بیکاری و مشکلات معیشتی، اقدام به برگزاری آزمون استخدامی نموده و ثبت نام متقاضیان را از سراسر کشور مجاز کرده است و در اقدامی عجیب محل برگزاری آزمون را علاوه بر تهران و بندرماهشهر، در شیراز نیز اعلام کرده است.
۱۷ هزار متقاضی برای ۳۵۰ شغل
مسئولان شرکت پتروشیمی، در پاسخ به اعتراضات مردمی نسبت به روند برگزاری آزمون، سهمیهای را به جوانان بندرماهشهر دادهاند که اندک احتمالی بر قبول شدن جوانان بومی در این آزمون وجود ندارد.
چرا که براساس آمار اعلام شده از سوی مسئول برگزاری آزمون استخدامی، تاکنون ۱۷ هزار نفر متقاضی از سراسر کشور برای تنها ۳۵۰ شغل ثبت نام کردهاند.
اصلاح ماده ۴۴ قانون مدیریت خدمات کشوری که در مجلس تصویب شده است، بر جذب داوطلبان بومی و استخدام واجد شرایط بومی در شهرستان بندرماهشهر تاکید میکند، اما مسئولین شرکت پتروشیمی بندرخمینی به برگزاری آزمون استخدامی سراسری پافشاری میکنند.
به دلیل شرایط بحرانی اقتصاد کشور، مردم بندرماهشهر از توان مالی ضعیفی برخوردار هستند و فقر و فاصله طبقاتی در نقاط مختلف این شهرستان از جمله بندرخمینی، شهر چمران و شهرک طالقانی به وضوح دیده میشود، مسئولین هیچ راهکاری به جز اشتغالزایی برای بهبود وضعیت آنها ندارند که برای این نیز شانه از زیر بار مسئولیت خالی میکنند.
فقر و تبعیض در کنار محرومیت و کمبود امکانات
مردمی که فقر و تبعیض را باید در کنار محرومیت و کمبود امکانات متحمل شوند؛ تنها یک نمونه آن بارندگی اخیر در بندرخمینی و شهر چمران بود که شمار زیادی از مردم، تمام دارایی خود را در آبگرفتگی و بالازدگی فاضلاب از دست دادند.
هر چند این فاجعه پای بالاترین مسئولین دولتی را به این منطقه کشاند و شاهد محرومیت، ظلم مسئولین و فقر در این شهرستان بودند و هم صدا با هم، لازمه اشتغالزایی برای جوانان بومی را عنوان کردند، اما مردم به تجربه میدانند که چندان آبی از مسئولان در این حاکمیت گرم نخواهد شد.
با این وجود، مردم همچنان منتظر احقاق حقوق خود و پایان دادن به این وضعیت هستند، مطالبه به حقی که با عدم پاسخگویی مسئولان کشوری و استانی و شهرستان، عواقب شومی را برای مردم بندر ماهشهر و بندرخمینی به دنبال خواهد داشت.
لازم است گفته شود که شهرستان ماهشهر از ۵ دانشگاه برخوردار است که متخصصان کاردان و واجد شرایط بسیاری برای رشتههای مورد نیاز شرکتهای پتروشیمی از مقطع کاردانی تا دکترا را دارا میباشد.