خبرهایی که روز ۱۷ فروردینماه سال ۱۴۰۱ در فضای مجازی منتشر شده است، حکایت از شروع اعتصاب رانندگان کامیون دارد. رانندگان کامیون در اعتراض به هزینههای سنگین و درآمد کم و نداشتن تأمین اجتماعی کارآمد، دست به اعتصاب زدهاند.
رانندگان کامیون از جمله زحمتکشانی هستند که از سالهای گذشته نسبت به هزینههای سنگین شغلی خود دست به اعتصاب و اعتراض زدند. آنها در سال ۹۷ چهار دور اعتصاب سراسری برگزار کردند. اعتصاباتی که رانندگان کامیون به دلیل برپایی آنها، هزینههای گزافی را متحمل شدند. بسیاری از آنها برای چند ماه از بارگیری و حمل آن خودداری نمودند. اما دیکتاتوری حاکم، با وارد کردن کامیونهای سپاه و ارگانهای خود نگذاشت این حرکت آنان به نتیجه برسد.
گرانی و کمبود سوخت، گرانی لاستیک، گرانی لوازم یدکی و نرخ بارنامه کم، از جمله مشکلات عاجل رانندگان کامیون میباشد. اما با گذشت زمان نه تنها این مشکلات حل نشده که به ابعاد آنها نیز افزوده شده است.
از دیگر مشکلات اساسی رانندگان کامیون، نداشتن بیمه تأمین اجتماعی کارآمد برای درمان خود و خانوادههایشان است. زیرا این رانندگان، با وجود پرداخت حق بیمه نمیتوانند بهطور کامل از مزایای بیمههای اجتماعی بهرهمند شوند. با گران شدن قیمت دارو پس از حذف ارز ترجیحی، مشکلات معیشتی و درمانی آنها بشدت افزوده شده است.
واکنش دبیر انجمن کامیونداران نسبت به شروع اعتصاب راننـدگان کامیون
پس از انتشار خبر و پخش کلیپهایی از اعتصاب راننـدگان کامیون در فضای مجازی، کارگزاران حکومتی سراسیمه در صدد نفی آن برآمدند. احمد کریمی، دبیر انجمن صنفی کامیونداران که از وابستگان حکومتی میباشد، سریعا مصاحبهای انجام داد و این خبر را جعلی خواند. کریمی با انتصاب این حرکت اعتراضی به خارج کشور عنوان کرد که مشکلات کامیونداران در دست بررسی است.
احمد کریمی ضمن همین سخنانی که میخواست اصل موضوع را منکر شود، با بیانی دیگر به آن اعتراف نمود. کریمی گفت: «اعتراضات رانـندگان کامیون از سال ۹۷ آغاز شد. قرار شد که بخشی از مشکلات کمبود کرایه حمل بار آنها از روش «تن ـ کیلومتر» حل شود. اما باید در نظر داشت که این قضیه یکباره برطرف نمیشود و طول خواهد کشید».