حذف ارز ترجیحی زمینه ۲ برابر شدن قیمت شیر خشک را آماده میکند. رئیس انجمن شیر خشک از ۲ برابر شدن قیمت شیر خشک با توجه به حذف ارز ترجیحی خبر داد. وی در ادامه با توجه به این که شیر خشک در کشور با زیان صادر میشود، تصریح کرد که امکان تولید و صادرات آن هم کاهش خواهد یافت.
کارخانههای تولید شیر خشک در تابستان۱۴۰۰ شاهد افزایش ۵۰ درصدی قیمت شیر خام بودهاند. با حذف ارز ترجیحی در ابتدای سال ۱۴۰۱، باید انتظار گران شدن دوباره قیمت شیر خام را داشته باشیم. در نتیجه قیمت فرآوردههای شیر خشک ۲ برابر خواهد شد.
به گفته رئیس انجمن شیر خشک صنعتی، با حذف ارز ترجیحی، سرنوشت فعالان این صنعت در ابهام خواهد بود. وی با اشاره به کم شدن قدرت خرید مردم بدلیل گرانی تصریح میکند:
«افزایش قیمت لبنیات، قدرت خرید مردم را کاهش داد. در سال ۱۴۰۱، این کاهش خرید دوچندان خواهد شد و شیر خام بیشتری به کارخانههای شیر خشک سرازیر میشود.»
افزایش ۳۵ درصدی قیمت شیرخشک در یک سال
طی یک سال گذشته، قیمت شیر خشک در بازار داخلی افزایش چشمگیری داشته است. در فاصله یک سال قیمت شیر خشک از ۳۴ هزار تومان در بهمنماه ۹۹ به ۴۵ هزار تومان در دیماه ۱۴۰۰ رسیده است. بنابراین شیرخشک در بازار داخلی ۳۵ درصد افزایش قیمت داشته است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک پیش از این از افزایش ۵۰ درصدی قیمت شیرخشک خبر داد. وی علت اصلی این افزایش قیمت را گرانی افسارگسیخته مواد اولیه عنوان کرده است. وی میگوید:
«طی ماههای اخیر، قیمت مواد اولیه به شکل افسارگسیختهای بالا رفت. به عنوان مثال، نرخ قوطی فلزی ۴۰ درصد بالا رفت. مواد تشکیلدهنده شیر خشک نیز بین ۲۵ تا ۵۰ درصد رشد قیمت داشت. تمام مدارک آن نیز موجود است.»
شیرخشک اصلیترین غذای نوزادان محسوب میشود. هرگونه کمبود در مصرف آن میتواند باعث بیماریهای جدی در نوزادان شود. افزایش قیمت شیرخشک در سرنوشت کودکان کشور نقش کلیدی دارد و میتواند سرآغاز بیماریهای ناشی از کمبود مصرف آن باشد. سران حکومت بدون توجه به وضعیت سلامتی مردم فقط به فکر انباشته کردن ثروتهای خود هستند. در سالهای آینده باید منتظر سونامی بیماریهای ناشی از کمبود مصرف شیر خشک در نوزادان و کودکان باشیم.