پرستاران طرحی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اعتراض به اخراج ناعادلانه خود و نداشتن امنیت شغلی در برابر این دانشگاه تجمع کردند. پرستاران معترض شعار میدهند: «مدافعان دیروز، تعدیل شدگان امروز». این پرستاران که در دوران کرونا با به خطر انداختن جان و سلامتی خود به پرستاری از بیماران کرونایی مشغول بودند، پس از فروکش موقت و نسبی کرونا از سوی مسئولان این دانشگاه و وزارت بهداشت ناجوانمردانه اخراج شدند.
روز دوشنبه ۵ اردیبهشتماه ۱۴۰۱، پرستاران طرحی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اعتراض به اخراج و نداشتن امنیت شغل در برابر این دانشگاه تجمع کردند.
پرستاران معترض با شعار «مدافعان دیروز، تعدیل شدگان امروز»، به ظلمی که در حقشان شده است، اعتراض میکنند.
این پرستاران میگویند که با وجود اعلام نیاز و کمبود شدید نیروی پرستاری و وعدههای وزارت بهداشت مبنی بر استخدام آنها، ولی این وزراتخانه به قولی که داده بود عمل نکرد.
به گفته آنها این اخراجهای ناعادلانه آن هم پس از دوران سخت کرونا چیزی جز بهرهکشی و استثمار پرستاران نیست.
اخراج پرستاران طرحی نشان از بهرهکشی در شرایط سخت کرونا و اخراج ناجوانمردانه پس از فروکش آن
تجمع اعتراضی پرستاران طرحی در شیراز
پرستاران اخراج شده میگویند که تاکنون بسیاری از همکاران ما در دوران کرونا جان خود را در حین پرستاری و درمان بیماران کرونایی از دست دادهاند. اما اکنون با فروکش موقتی کرونا به راحتی ما را اخراج میکنند. آنها خواستار اجرای وعده مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر تبدیل وضعیت و استخدام رسمی شدند.
در حالی با این پرستاران تسویه حساب صورت گرفته که آمار کمبود نیروی شاغل به کار پرستاری و پرستاران متقاضی مهاجرت، مدتها است در رسانههای داخلی و محافل علوم پزشکی، مطرح است.
طی ۲ سال بیماری کرونا، جامعه پرستاری ایران تعداد بسیاری زیادی از کادرهای خود را در راه خدمت به مردم از دست داد.
سال گذشته براساس گزارش کانال خبری پزشکان، تعداد جانباختگان کادر درمانی نسبت به سایر کشورهای جهان ۲۰ برابر بوده است.
به گفته محمد شریفیمقدم دبیرکل خانه پرستار، ۴۵ درصد پرستاران ایرانی قرارداد موقت هستند که انتظار دارند تبدیل وضعیت شوند. آنها هر لحظه در نگرانی از اخراج ناگهانی و بیکار شدن روزگار میگذرانند.