جمهوری اسلامی از ابتدای خیزش سراسری جاری تاکنون فشار زیادی به پزشکان و پرسنل بیمارستانی وارد آورده که با آنها همکاری کنند. نیروهای امنیتی و اطلاعاتی نیز تاکنون در موارد زیادی در تهران و شهرهای دیگر با پزشکان معترض و نیز پزشکانی که به درمان مجروحان اعتراضات پرداختهاند، مستقیما برخورد کردهاند.
از دکتر شورش حیدری، داروساز اهل بوکان که به دلیل کمک به مداوای مجروحان اعتراضات اخیر در روز ۲۸ آبان به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ربوده شد، هنوز هیچ اطلاعی در دست نیست و برخی کاربران شبکههای اجتماعی نوشتهاند که «جان او در خطر است».
گفته میشود که مأموران با یورش به خانه دکتر شورش حیدری در بوکان او را با کتک و به گونهای خشن و قهری بازداشت کردهاند. این داروساز که تا این زمان هیچ اطلاعای از او در دسترس نیست، در جریان زلزله کرمانشاه نیز داوطلبانه به یاری مردم شتافته بود.
نگرانی از خطر جانی برای دو پزشک دربند در زاهدان
از سرنوشت دکتر اشکان پویان، پزشک متخصص مغز و اعصاب اهل زاهدان نیز که از روز ۱۳ مهر ناپدید و احتمالا به دست مأموران حکومتی ربوده شده، همچنان اطلاعی در دست نیست.
این پزشک بلوچ با همرسان کردن یک استوری در اینستاگرام تأیید کرده بود که گلولههای ساچمهای مأموران از پشت سر به معترضان برخورد کرده است. چند ساعت بعد از آن، این استوری حذف و نویسنده آن ناپدید شد. صفحه اینستاگرام دکتر پویان نیز در همان روز بسته شد.
بلاتکلیفی و بیاطلاعی از وضعیت این پزشک بلوچ در روزهای اخیر بار دیگر به نگرانیها از سلامتی او دامن زده است.
سه روز پیش، نزدیکان دکتر ابراهیم ریگی فرزند سرور، پزشک ۲۴ ساله اهل زاهدان که در تاریخ ۲۱ مهر به دست نیروهای جمهوری اسلامی ربوده شد، گفتهاند که او برای اتهام محاربه و افساد فیالارض صادر شده است، اتهامی که در قوانین ایران برای آن مجازات اعدام در نظر گرفته شده است.
رادیولوژیست متهم به افساد فی الارض در جریان کشته شدن یک بسیجی در کرج
دو تن از ۱۵ نفری که روز گذشته در پیوند با ماجرای کشته شدن یک بسیجی به نام روح الله عجمیان در کرج محاکمه شدند، حمید قره حسنلو، پزشک متخصص رادیولوژی و همسرش فرزانه قره حسنلو، کارشناس علوم آزمایشگاهی هستند که در روز ۱۳ آبان پس از شرکت در چهلم حدیث نجفی در منزل خود بازداشت شدند.
هرانا، پایگاه خبررسانی حقوق بشر ایران نوشته است که این زوج پس از بازداشت، به عنوان شاهدین جان باختن روحالله عجمیان، یکی از نیروهای بسیج، مصاحبه شدند که در همان تصویر چند ثانیهای هم آثار تورم در صورت ایشان بر اثر ضربات وارده در بازجوییها مشهود بوده است.
دکتر قرهحسنلو از جامعه دراویش است و بیم آن میرود که برخورد شدیدتری با وی صورت بگیرد.
دکتر قره حسنلو، ۵۳ ساله و همسرش فرزانه، ۴۶ ساله به اتهام «افساد فی الارض» در ماجرای کشته شدن نیروی بسیج با خطر حکم اعدام روبرو هستند.
یک منبع مطلع به ار.اف.ای فارسی گفت که دکتر قره حسنلو به دلیل آن که شکنجه و به شدت مضروب شده و دندههایش شکسته است، مشکل تنفسی پیدا کرده و به بیمارستان منتقل شده است.
جمهوری اسلامی از ابتدای خیزش سراسری جاری تاکنون فشار زیادی به پزشکان و پرسنل بیمارستانی وارد آورده که با آنها همکاری کنند. نیروهای امنیتی و اطلاعاتی نیز تاکنون در موارد زیادی در تهران و شهرهای دیگر با پزشکان معترض و نیز پزشکانی که به درمان مجروحان اعتراضات پرداختهاند، مستقیما برخورد کردهاند.
در روز ۲۶ آبان نیز پزشکی به نام دکتر عدالتطلب در صومعهسرا با انتشار ویدیویی اعلام کرد که مأموران نیروی انتظامی با ورود به مطب، او را به دلیل مداوای مجروحان اعتراضات، به شدت کتک زدهاند. او گفت زمانی که مشغول ویزیت بیماران بوده، مأموران با تفنگ به لبش شلیک کرده، با باتوم به پشتش زده و او را با لگد روی زمین انداختهاند.
پیش از آن در تاریخ ۴ آبان نیز دکتر پریسا بهمنی، جراح عمومی اهل زنجان در تجمع پزشکان در مقابل ساختمان نظام پزشکی تهران در حمله نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شد.