با وجود آراء صادر شده برای بازگشت به کار ۲ کارگر اخراجی شهرداری، کارفرمای شهرداری امیدیه از بازگشت به کار ۲ کارگر فضای سبز این شهرستان خودداری و از اجرای احکام سر باز میزند.
اول تیر ماه ۹۹ بود که ۳ کارگر فضای سبز شهرداری امیدیه که هر کدام ۶ ، ۱۰ و ۱۲ سال سابقه کار در این واحد خدماتی داشتند را به بهانه اتمام مدت قراردادشان اخراج کردند.
بنا به گفته این کارگران، ۲ نفر از ۳ کارگر اخراجی حدود ۲ ماه پس از دریافت خبر اخراج و بیکاری خود به اداره کار امیدیه شکایت کرده و خواستار بازگشت به کار و دریافت مطالبات مزدی خود شدند.
اما کارگر سوم که نماینده کارگران فضای سبز میباشد، به دلیل این که تاکنون حکم کتبی از شهرداری درباره اخراج خود دریافت نکرده است، همچنان به اصرار خود در بخش فضای سبز شهرداری امیدیه فعالیت میکند و کار خود را ترک نکرده است.
بنا به گزارش منابع کارگری در شهرداری امیدیه، مرجعی که به شکایت ۲ کارگر دیگر در اداره کار امیدیه رسیدگی کرده است، با این استدلال که ماهیت کار کارگران شهرداری امیدیه دائمی است، اخراج آنها را نپذیرفته و برای بازگشت به کارشان رای صادر کرده است.
کارگران با اشاره به این که احکام بازگشت به کار آنها صادر شده اما کارفرمای شهرداری امیدیه از بازگشت آنها به کار خودداری میکند، میگویند: «علاوه بر حکم بازگشت به کار ما کارگران بیکار شده فضای سبز، شهرداری مکلف شده است همه حقوق عقبافتاده ما و بیمه را به همراه مزد ایام بیکاری و بلاتکلیفی پرداخت کند، اما به این موضوع اهمیتی نمیدهد.»
یکی از این دو کارگر اخراجی میگوید: «چند روز قبل از سال جدید، نامههای بازگشت به کار ما صادر و ما آن را به شهرداری امیدیه تحویل دادیم، اما شهردار به این بهانه که چون کارگران اخراجی از نیروهای پیمانکاری طرف قرارداد با شهرداری هستند، با بازگشت به کار آنها موافقت نمیشود، بنابراین تصمیم گرفتیم برای مشخص شدن وضعیت شغلی خود مجددا به دادگاه کیفری شکایت کنیم.»
به گفته این کارگر، شهرداری دلیل اخراج کارگران را پایان قرارداد عنوان کرده است، در حالی که ما در طول سابقه کاری خود به غیر از چند ماه اول، هیچ قراردادی با کارفرما امضاء نکردهایم که بخواهد به پایان رسیده باشد.
وی در این باره میگوید: «پیش از این شهردار امیدیه درباره پیگیری حقوقی و قضایی مطالبات برحق کارگران گفته بود که ما تابع قانون هستیم و هرچه قانون بگوید همان را اجرا میکنیم، اما اکنون که قانون مشخص کرده است که به کار برگردیم، وی از اجرای قانون خودداری میکند.»
بنابه گفته این کارگر، نه تنها شهرداری از قانون تبعیت نمیکند، بلکه پیش از هر اقدام قانونی از سوی کارگران، نامهای به دادگستری امیدیه نوشته و درخواست باطل کردن رای هیات حل اختلاف اداره کار را نیز مطالبه نموده است.