در پی خشونتهایی که در تلآویو بروز کرد و صدها زخمی به جا گذاشت، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل اعلام کرد که دولت حدود یکهزار نفر از مهاجران اریترهای را اخراج خواهد کرد. رویدادهای تلآویو با برخورد میان طرفداران و مخالفان حکومت اریتره آغاز شد.
روز گذشته – شنبه ۱۱ شهریور – تظاهرات گروهی از مهاجران اریترهای در شهر تلآویو به خشونت و درگیری با پلیس انجامید. شماری از این افراد به عنوان پناهجو در اسرائیل ساکن شدهاند.
در پی این رویدادها، بنیامین نتانیاهو با تشکیل جلسۀ اضطراری هیئت دولت اعلام کرد که «مهاجرت انبوه و غیرقانونی آفریقاییها به اسرائیل تهدیدی جدی علیه مملکت است.» وی رویدادهای روز گذشتۀ تلآویو را «عبور از خط قرمز، نافرمانی غیرقابل قبول و شورش» توصیف کرد.
به گفتۀ منابع اسرائیلی بیش از ۱۵٠ نفر در برخوردها زخمی شدهاند که نزدیک به پنجاه نفرشان از نیروهای پلیس بودهاند. در حالی که سفارت اریتره مراسمی را در یک سالن اجتماعات برگزار میکرد، چند صد نفر از مخالفان حکومت اسمره در مقابل سالن جمع شدند و بالاخره کار به برخورد کشید. در ادامه، مداخلۀ نیروهای انتظامی و استفاده از گلولۀ واقعی، میزان خشونت را باز هم بیشتر کرد. تقریباً همزمان، در یکی دیگر از محلات تلآویو نیز مخالفان و طرفداران رژیم اریتره با هم درگیر شدند.
روز یکشنبه ۱۲ شهریور، نخستوزیر اسرائیل با تأکید بر اخراج هزار نفر از اریترهایها، گفت: «بدون شک این افراد نمیتوانند پناهجو باشند. اگر طرفدار رژیم هستند چطور میتوانند تقاضای پناهندگی بکنند؟ آنها اگر تا این حد مدافع حکومت اریترهاند میتوانند به کشورشان برگردند.»
طبق آماری که سه ماه پیش منتشر شد، ۱۷٨۵٠ پناهجوی اریترهای در اسرائیل به سر میبرند. اکثر آنان از چند سال قبل، به طور غیرقانونی و با عبور از منطقۀ سینا (مصر) وارد اسرائیل شدهاند.
اریتره بعد از سی سال جنگ با اتیوپی بالاخره در سال ۱٩٩۳ استقلال خود را اعلام کرد. از آن زمان تاکنون، قدرت در دست رئیسجمهور ایسایاس آفورکی است که با اقتدار و بیرحمی حکومت میکند. وی در سال ۱۳٨۷ (۲٠٠٨) با علی خامنهای و محمود احمدینژاد دیدار داشته و نگاهش نسبت به آمریکا و اسرائیل شبیه به نگرش جمهوری اسلامی است.
نتانیاهو در جلسۀ اضطراری دولت در عین حال تلاش کرد تا وقایع روز گذشته را به گردن مخالفان خود بیندازد. او گفت: «ما تاکنون با مهاجرت غیرقانونی به شدت مبارزه کردهایم اما تصمیماتی مثل کمک به بازگشت داوطلبانۀ مهاجران پیوسته با مخالفت دیوان عالی کشور مواجه شده است.»
نتانیاهو و متحدان مذهبیاش سخت در تلاشند تا از اختیارات قضات و دیوان عالی بکاهند و در عوض به اقتدار دولت بیفزایند.
ادامه مطلب
زلزلە مراکش؛ محرومیت کودکان استان تحناوت از تحصیل
معترضان به «انفعال» پاشینیان در برابر آذربایجان بار دیگر با پلیس ارمنستان درگیر شدند
تبانی دولت و تاجران عامل مهم شیوع مصرف «مواد مخدر» در آمریکا