کمیته پیگیری وضعیت بازداشت شدگان میگوید بر اساس تحقیقاتی که انجام داده از آغاز اعتراضها در شهریورماه تا امروز دستکم ۱۶ تن از دستگیرشدگان، به اشکال مختلف در زمان بازداشت کشته شدهاند. به گفته این نهاد مدنی، شکنجه و همچنین «جلوگیری از دریافت درمان موثر بعد از زخمیشدن با گلوله» از جمله دلایل کشته شدن این ۱۶ نفر بوده است. کمیته پیگیری وضعیت بازداشت شدگان تصاویر و اسامی برخی از این کشتهشدگان را منتشر کرده است.
اسامی برخی از این کشتهشدگان که از سوی کمیته پیگیری وضعیت بازداشت شدگان منتشر شده عبارت است از رامین فاتحی، یوسف رئیسی، محمد لطفالهی، حامد سلحشور، شادمان احمدی، شهریار عادلی، احمد گودرزی، امیرجواد اسعدزاده، هیمن آمان، اسماعیل دزوار، امید حسنی، محمد حاجی رسولپور، ایلیاد رحمانیپور، میلاد خوشکام، سامان قادرپور و مهدی زارع اشکذری.
شمار بازداشتیهای اخیر در زاهدان به صد نفر رسید
بنا بر اعلام وزارت اطلاعات، شمار بازداشتشدگان اخیر در زاهدان تا روز چهارشنبه، ۱۴ دیماه، به دستکم صد نفر رسیده است. روابط عمومی اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان اعلام کرد که صد نفر در زاهدان که این اداره آنها را «اراذل و اوباش»، «سارقان مسلح» و «اتباع بیگانه غیرمجاز» خواند با همکاری سپاه و نیروی انتظامی بازداشت شدهاند. این اداره در ادامه گزارش خود بیشتر این بازداشتشدگان را «اتباع بیگانه غیر مجاز» خوانده و با استفاده از ادبیات رایج مقامات جمهوری اسلامی مدعی شد که آنها «نقش موثری در ناامنی، ایجاد رعب و وحشت و سرقتهای به عنف در زاهدان داشتهاند».
نزدیک به سه ماه پس از «جمعه خونین زاهدان» و پس از برگزاری ۱۳ جمعه اعتراضی از روز دوشنبه، ۱۲ دی، بازداشت گسترده شهروندان بلوچ در این شهر آغاز شده است.
شش ماه بی خبری از ۴ زندانی سیاسی کرد
پژمان فاتحی ۲۸ ساله اهل کامیاران به همراه محسن مظلوم ۲۷ ساله اهل مهاباد، هژیر (محمد) فرامرزی ۲۸ ساله اهل دهگلان از توابع سنندج، وفا آذربار ۲۶ ساله اهل بوکان اول مرداد ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در روستای «ینگجه» از توابع منطقه صومای ارومیه بازداشت شدند. خانوادههایشان تاکنون از سرنوشت آنها هیچگونه اطلاعی ندارند و جمهوری اسلامی آنها را بە “همکاری با اسرائیل” متهم کردە است.
صدا و سیما اخیرا در آذر ماه دوبار اعترافات اجباری از این چهار زندانی پخش کرد که موجب شد نگرانی خانوادههای آنها دو چندان شود. همسران آنها در ویدیوهایی پس از پخش اعترافات اجباری شوهرانشان گفتند که پس از ۸۰ روز بیخبری از وضعیت همسرانشان، برای اولین بار در تلویزیون آنها را هنگام اعتراف اجباری دیدهاند. آنها در این برنامه تلویزیون به همکاری با موساد متهم شدهاند. این در حالی است که همسران آنها میگویند آنها هم مانند معترضان دیگر به دنبال آزادی و دموکراسی در ایران بودهاند و در هیچ فعالیت تروریستی نقش نداشتهاند.
تلاش وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی برای جلوگیری از تجمعات ایرانیان در اروپا
مدارک رسیده به صدای آمریکا نشان میدهد وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با تهدید خانوادههای فعالان ایرانی در اروپا قصد دارد آنها را از برپایی تجمعات همراهی با اعتراضات سراسری ایران منصرف کند. وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در روزهای اخیر با احضار خانوادههای تعدادی از فعالان ایرانی مقیم اروپا، آنها را تهدید کرده است که چنانچه به برگزاری تجمعات و انتشار اخبار آن در شبکههای اجتماعی ادامه بدهند، تبعات آن گریبانگیر خانوادههایشان خواهد شد.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی پدر و مادر سالمند یک فعال ایرانی ساکن فرانسه را به وزارت اطلاعات احضار و گوشیهای تلفن همراه آنها را ضبط کرده است تا به مکالمات و پیامهای رد و بدل شده با فرزندشان دسترسی پیدا کند. آنها سپس از طریق تلفن مادرش به این فعال پیام داده و خواستار گفتوگو شدهاند. در گفتوگوی انجام شده بین مامور وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و این فعال ایرانی که تابعیت فرانسوی دارد به او هشدار داده شده است که اگر اقداماتش را متوقف نکند پدر و مادرش به زندان اوین اعزام خواهند شد.
نامه نماینده پارلمان آلمان به سفیر ایران درباره محمدمهدی کرمی
هلگ لیمبورگ، نماینده پارلمان آلمان در نامهای به سفیر ایران در آلمان، خواستار آزادی محمدمهدی کرمی، از بازداشتشدگان اعتراضات در ایران شد. محمدمهدی کرمی در پرونده کشته شدن یک بسیجی به نام روحالله عجمیان در مراسم چهلم حدیث نجفی در کرج، به اعدام محکوم شده است.لیمبورگ با انتشار ویدئویی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام، در مقابل ساختمان سفارت جمهوری اسلامی در برلین میگوید: «من اینجا در سفارت ایران در برلین هستم تا نامهای را برای نجات جان محمدمهدی کرمی به سفیر بدهم.»
یورگن لوکادیا: در ایران مردم را علناً اعدام میکنند
یورگن لوکادیا، مهاجم هلندی تیم پرسپولیس که اخیراً ناگهانی از ایران خارج شد و دلیلش را وضعیت نگرانکننده سرکوب اعتراضات و عدم امکان تماس با خانوادهاش اعلام کرده بود، در اینستاگرامش نوشت جمهوری اسلامی «مردم را علناً اعدام میکند، ما باید فوتبال بازی میکردیم درحالیکه دیگر فوتبالیستها اعدام میشدند». لوکادیا این توضیح را در واکنش به انتقاد برخی رسانهها از او داده است که ادعا کردهاند وی «بیدلیل» از ایران خارج شده و قراردادش را فسخ کرده است. پیشتر پایگاه خبری «رختکن» نوشته بود که بازیکن سرشناس هلندی پیش از ترک ایران گفته بوده «من بابت اتفاقات دو ماه اخیر بهشدت ناراحتم و اصلاً احساس خوبی در اینجا ندارم. چطور ممکن است که نتوانم از تلگرام، اینستاگرام، واتساپ، توئیتر و… برای ارتباط با خانواده و دوستانم استفاده کنم. اینجا همه چیز فیلتر است و این فضا برای من اصلاً باورکردنی و قابلهضم نیست».