طی روزهای گذشته و چهارشنبه ۲۰ اسفند، شماری از کارگران خطوط ابنیه فنی راه آهن اراک در محل کار خود، جمعی از کارکنان و نیروهای شرکتی و حجمی شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور در مقابل مجلس شورای اسلامی، تنی چند از کارگران حوزه فضای سبز بندرعباس در برابر ساختمان سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری این شهر، تعدادی از کارکنان بیمارستان امام علی کرج در محل کار خود، جمعی از کارگران شهرداری اهواز در مقابل ساختمان شهرداری و شماری از سهام داران بانک دی در مقابل ساختمان مرکزی این بانک در تهران، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.
هرانا به نقل از ایلنا، روز یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۹، شماری از کارگران خطوط ابنیه فنی راه آهن اراک در محل کار خود، دست به تجمع اعتراضی زدند.
بر اساس این گزارش، این کارگران به عملکرد بخش خصوصی و مشخص نشدن وضعیت مطالبات مزدی و معوقه خود، اعتراض داشتند.
این کارگران در تشریح وضعیت پرداخت حقوق خود گفتند: حدود ۱۸۰ نفر هستیم که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «جوشن گستر» با سوابق ۱۰ تا ۱۵ساله در نواحی ریلی نورآباد شازند و مشکآباد مشغول کار هستیم. طی سالهای گذشته هر ماه حقوقمان با تاخیر دو تا سه ماهه پرداخت شده و در حال حاضر نیز سه ماه مطالبات مزدیمان به تاخیر افتاده است. پرداخت برخی مزایای قانونی همانند حق بیمه و عرفی مانند بن ماه مبارک رمضان و لباس و کفش کار نیز در این مدت با مشکل روبرو بوده است.
کارگران ابنیه فنی اراک با بیان اینکه در آستانه سال نو قرار داریم و پیمانکار قرار نیست مطالباتمان را پرداخت کند، افزودند: انگار نه برای پیمانکار و نه برای کارفرمای اصلی مهم نیست که کارگران پیمانکاری چگونه میتوانند با شرایط فعلی پرداخت حقوق به استقبال نوروز بروند.
این گروه از کارگران در ادامه تاکید کردند: ما کارگران ابنیه فنی اراک خواستار آن هستیم که با حذف پیمانکار، تحت قرارداد مستقیم و نظارت دولت کار کنیم تا امنیت شغلی و مزدی داشته باشیم.
این کارگران که در خطوط ریلی راهآهن ناحیه اراک به عنوان نگهدارنده و تعمیرات مشغول کارند، اظهار داشتند: چند سالی هست که وضعیت شغلی و پرداخت مطالبات مزدی مشخصی نداریم.
تجمع کارگران شرکت توزیع برق سراسر کشور
به گزارش ایلنا ، روز سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۹، شماری از کارکنان و نیروهای شرکتی و حجمی شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور در مقابل مجلس شورای اسلامی، دست به تجمع اعتراضی چند صد نفره زدند.
این کارگران خواستار همسان سازی حقوق و مزایا و حذف شرکتهای واسط تامین نیرو هستند.
بر اساس این گزارش، چند صد کارگر توزیع برق سراسر کشور به صورت شرکتی یا همان پیمانکاری کار میکنند؛ به همین دلیل، میان دستمزد و دریافتی آنها با رسمیهای برق، تفاوت معناداری وجود دارد؛به گفتهی یکی از این کارگران، ما حتی نصف رسمیها هم حقوق نمیگیریم!
علاوه بر این گروه، برخی کارگران توزیع برق، «حجمی» هستند یعنی به میزان کاری که انجام میدهند، حقوق دریافت میکنند و از بسیاری از مزایای مزدی قانون کار محروم هستند.
یکی دیگر از مشکلات این کارگران، عدم امنیت شغلی و ترس از تعدیل در آستانه شروع هر سال جدید است.
آنها با تاکید بر اینکه «این ما هستیم که کار سنگین توزیع برق را در شهرها و روستاهای کشور انجام میدهیم و حتی به دورافتادهترین مناطق کشور برق رسانی میکنیم»، از تلاش برای تبدیل وضعیت خود میگویند.
یکی از این کارگران که در استان آذربایجان شرقی کار میکند؛ میگوید: روز گذشته برای پیگیری مطالباتمان به تهران آمدیم و به مجلس شورای اسلامی مراجعه کردیم؛ پیشتر، ششم اسفند نیز ما در مقابل مجلس، تجمع صورت داده بودیم اما متاسفانه گوش شنوایی برای شنیدن خواستهها و مطالبات ما وجود ندارد.
این کارگر شرکتی که در اصل، مدرک کارشناسی مرتبط دارد و سالها به عنوان شرکتی کار کرده؛ در ارتباط با مهمترین خواستهها خود و همکارانش میگوید: در راس مطالبات ما، تبدیل وضعیت قرار دارد؛ کار ما دائمی است پس چرا قراردادهایمان، دائمی و رسمی نیست؟! مگر قانون کار نمیگوید برای کارهای با ماهیت مستمر، باید قراردادها، دائم باشد؟! بعد از تبدیل وضعیت، ما خواستار همسانسازی حقوق و مزایا هستیم؛ ما نیز بایستی به اندازه رسمیها حقوق بگیریم و به اندازه آنها مزایای مزدی و غیر مزدی داشته باشیم.
یک کارگر شرکتی دیگر در تایید اظهارات همکارش از تلاش برای تغییر معادلات معیوب روابط کار در سال آینده میگوید: بارها به نمایندگان مجلس و سایر نهادهای مرتبط و مسئولان مراجعه کردهایم، اما تا امروز هیچ فکری برای بهبود شرایط شغلی و معیشتی ما نکردهاند؛ کار را ما انجام میدهیم اما گویا برایشان مهم نیست که ناراضی هستیم و شب عید، حتی ذرهای خرسندی از اوضاع نداریم!
این کارگر، دیگر مطالبات شرکتیهای برق را اینگونه مطرح میکند: حذف آزمون تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و حذف شرکتهای واسط تامین نیرو.
او میگوید: ما از سراسر کشور به تهران آمدیم و با پلاکاردهای کار مساوی ولی حقوق نابرابر، مقابل خانه ملت رفتیم؛ امیدواریم برای کارگران حجمی و شرکتی توزیع برق فکری بکنند و تبدیل وضعیت ما را کلید بزنند؛ باید چارت خالی استخدام پیدا کنند و همه ما شرکتیها و حجمیها را که نظام توزیع برق مملکت به کارمان نیاز دارد، در اسرع وقت جذب کنند.
تجمع کارگران فضای سبز بندرعباس
به گزارش تسنیم، امروز چهارشنبه ۲۰ اسفند ۹۹، تعداد زیادی از کارگران فضای سبز شهری بندر عباس، دست به تجمع اعتراضی زدند.
بر اساس این گزارش، کارگران معترض علت تجمع خود را کسر شدن حقوق خود اعلام کردند و گفتند: در ماههای گذشته ما به یک روال ثابت حقوق دریافت میکردیم، اما در ماههای دی و بهمن حقوق ما با کسری در حد ۶۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون و دویست همراه بوده است.
این معترضان معتقدند جمعه کاری و حق اولاد آنها از فیش حقوقی حذف شده و به آنها تعلق نگرفته است و به همین سبب حقوق آنها کاهش چشمگیری داشته است.
این کارگران میگویند در ۱۲ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته کار میکنند، اما پیمانکار حوزه فضای سبز شهرداری از پرداخت کامل حقوق آنها سر باز زده است.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری بندرعباس مدعی شد: تعدیل حقوق کارگران با توجه به برخی موارد اقتصادی بوده که یک سری اختلافات وجود دارد و ما در حال بررسی مسئله هستیم.
وی افزود: ما حقوق کارگران را از مرکز(شهرداری) دنبال میکنیم، زیرا بحث حقوقی را آنها تعیین میکنند.
تجمع و اعتصاب کارکنان بیمارستان امام علی کرج
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز سهشنبه ۱۹ اسفند ۹۹، شماری از کارکنان بیمارستان امام علی کرج در محل کار خود، دست به تجمع زدند.
این کارکنان نسبت به شرایط نامناسب کاری و عدم پرداخت معوقات مزدی خود معترض هستند.
تجمع اعتراضی کارگران شهرداری اهواز
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز سهشنبه ۱۹ اسفند ۹۹، تعدادی از کارگران شهرداری اهواز در مقابل ساختمان شهرداری، دست به تجمع اعتراضی زدند.
بر اساس این گزارش، این کارگران خواستار دریافت کامل حقوق معوقه خود هستند.
تجمع سهام داران بانک دی
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز سهشنبه ۱۹ اسفند ۹۹، جمعی از سهامداران بانک دی، در مقابل ساختمان مرکزی این بانک در تهران اقدام به برگزاری تجمع اعتراض نمودند.
بنا بر این گزارش، تجمع کنندگان نسبت به تاخیر تاییدیه و مجوز سازمان بورس برای افزایش سرمایه بانک دی اعتراض داشتند.
دیدگاه ها