سید جواد حسینیکیا عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس ایران روز یکشنبه ۲۸ مهرماه ۹۸، از انحصار واردات قطعات خودرو در دست ۵ یا ۶ نفر خبر داد.
همچنین به گزارش مشرق، این نماینده مجلس در قسمتی از صحبتهایش گفت: «علت اینکه قیمت خودرو در کشورمان بالاست به عوامل متعددی بازمیگردد که بخشی از آن هزینههای ناشی از سوء مدیریت است.»
وی در گفتگو با خبرنگار خانه ملت درباره نایاب شدن قطعات الکترونیکی خودرو، گفت: «از آنجایی که واردات قطعات تنها در اختیار ۵ یا ۶ نفر است نایاب شدن برخی قطعات در بازار امر دور از انتظاری نیست؛ چراکه انحصار، فساد ایجاد میکند. به طور مثال در برخی موارد قطعه وارد کشور میشود؛ اما افراد از توزیع آن خودداری میکنند. در واقع مافیاهای قدرت، واردات را در اختیار دارند؛ اما با هدف افزایش قیمت از عرضه به بازار خودداری میکنند.»
وی افزود: «وقتی که پراید ۱۹ میلیون تومان بود، پنجونیم میلیون تومان هزینه عدم کفایت مدیریتی از جیب مردم برداشت میشد.»
این عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع مجلس در رابطه با افزایش قیمت خودرو به دلیل عدم پرداخت اقساط وامهای دریافتی توسط مدیران خودروسازی گفت: «خودروسازان وامهایی از بانکها گرفتهاند که به دلیل آنکه نتوانستند اقساط خود را پرداخت کنند و به صورت مستمر آن را استمهال کرده و معوق شده، عملا سود آن زیاد شد و در هر خودرو از جیب خریداران یک میلیون تومان بابت سود وامهای معوق پرداخت میشود.»
حسینیکیا در توجیه اخراج کارگران به بهانه مازاد نیروی انسانی افزود:
«نیروی انسانی مازاد فراوانی که در خودروسازان وجود دارد توانسته هزینههای فراوانی به آنها تحمیل کند به طوری که در سایپا ۱۱ هزار نیروی مازاد و ایران خودرو بیش از این رقم اضافه نیرو دارد که همین موضوعات باعث میشود که هزینههای تولید خودرو بالا برود.»
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع مجلس در پایان خاطرنشان کرد: «بیش از ۶۰ درصد بازار واردات قطعات خودرو در دست ۵ یا ۶ نفر است.»
در آخرین آماری که «سازمان ترانسپارانسی بینالمللی» درباره فساد اداری منتشرساخت، ۱۷۸کشور مورد ارزیابی قرارگرفتهاند که در این آمار کشور دانمارک با معدل ۹.۳ در راس کشورهای غیر فاسد قرار گرفته است.
بر اساس گزارش همین سازمان، ایران با معدل ۲.۲ در ردیف ۱۴۶ از میان ۱۷۸ کشور جهان قرارگرفته است. بعلاوه، طبق این آمار، طی سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ معدل ایران سقوط کرده واز ۳ به ۲.۲ کاهش یافته است.
دیدگاه ها