رانندگان سنگین از سختیهای شغلشان شکایتها دارند. رانندگی در شرایط بد آب و هوایی، تحمل گرما و سرمای طاقتفرسا، حمل محمولههای خطرناک، جادههای مرگخیز و غیراستاندارد، دستمزدهای پایین از جمله مشکلاتی است که رانندگان سنگین در رابطه با شغل خود عنوان میکنند. بهمین دلایل، رانندگی با خودروهای سنگین، جزء مشاغل سخت و زیانآور محسوب میشود.
بسیاری از رانندگان تنها یک گواهینامه پایه یک دارند. و این تنها سرمایه زندگیشان است. آنها از صبح تا شب و از شب تا صبح بارها را جابجا میکنند. اما سود چندانی نصیب آنها نمیشود.
گرانی و تورم افسارگسیخته بر روی کار آنها هم تاثیر دو چندان دارد. ظرف یک سال گذشته هزینههای ماشینهای سنگین افزایش سرسامآوری داشته است. این موضوع باعث افزایش مشکلات معیشتی رانندگان و صاحبان خودرو شده است.
بالا رفتن هزینههای خودرو و معیشتی
عضو هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی شرکتهای مسافربری به تشریح وضعیت رانندگان در شرایط گرانی پرداخته است. وی در رابطه با افزایش هزینههای خودرو میگوید:
«قبلا هزینه لاستیک ۸ تا ۹ میلیون تومان بود. اما الان ۲۵میلیون تومان شده است. قیمت روغن نیز حدود ۸۰ درصد افزایش داشته است. به طور کلی افزایش قیمت و کمبود لوازم یدکی خودرو باعث شده سرویسدهی کاهش پیدا کند.»
پایین آمدن میزان رفت و آمد و کم شدن سرویسدهی باعث پایین آمدن شدید درآمد رانندگان سنگین شده است. آنها این روزها در شرایطی هستند که فشارهای دو چندان را تحمل میکنند. از یک سو هزینههای زندگی افزایش یافته است. از سوی دیگر بدلیل کم شدن تعداد سرویسدهی درآمد کمتری دارند.
سقوط رانندگان سنگین به زیر خط فقر
رانندگان سنگین معتقد هستند، در این رفت و آمدهای طولانی در جادهها، تنها عمرشان را هدر دادهاند. آنها نیز مانند سایر اقشار مردم تحت استثمار و چپاول سران حکومت قرار دارند. زحمات چندین ساله آنها با یک خیز گرانی از بین میرود. رانندگان سنگین پیش از این جز طبقه متوسط محسوب میشدند؛ اما آنها نیز بدلیل سیاستهای غارتگرانه سران حکومت به زیر خط فقر کشیده شدهاند. رانندگان حتی توان تعویض ماشینهای خود را نیز ندارند. آنها نیز هر روز به قعر خط فقر سقوط میکنند.