رئیسی در آخرین فقره دستور درمانی، فرمان ریشه کنی فقر مطلق را صادر کرد. وی پیش از این در مواجهه با افزایش قیمتها، به جای دادن راهکار مشخص، به دستور درمانی مبادرت کرده بود. چندی پیش نیز، دستور کاهش قیمت خودرو را صادر کرده بود. اما نتیجه آن افزایش قیمت خودرو و ادامه سیر صعودی آن بود.
کارشناسان وعده ریشه کنی فقر مطلق از سوی رئیسی را نشانهای از بیسوادی و نداشتن اطلاع از مسائل اقتصادی و روشهای ریشه کنی آن میدانند. این فرمان در روزهایی صادر شده که دولت با حذف ارز۴۲۰۰ تومانی بزرگترین ضربه را به سفره فقیران وارد کرده است.
طبق مطالعات مرکز پژوهشهای تامین اجتماعی، فقر مطلق از سال ۸۳ تا ۹۶، نزدیک به ۱۵ درصد بود. اما از سال ۹۶ تا ۹۸ با خیز قیمت دلار، فقر مطلق به ۳۰ درصد رسیده است. باید توجه داشت بدلیل شیوع کرونا و عدم حمایت دولت از مردم، بسیاری از دهکهای میانی و پائینی جامعه به زیر خط فقر مطلق رفتهاند. به این صورت فقر مطلق بایستی به بالای ۴۰ درصد رسیده باشد. با توجه به حذف ارز ترجیحی، احتمال افزایش ۵۰ درصدی تورم زیاد است. بنابراین صحبت از ریشه کنی فقر مطلق در این وضعیت بی معنی است.
فشار اقتصادی و مشکلات معیشتی باعث شده کارگران و کارمندان در اعتراض به وضعیت موجود به خیابانها بیایند. همه آنها یک خواسته مشترک دارند؛ آنهم بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی است. مردم بهخوبی میدانند، تنها راه بهبود وضعیت معیشتی اعتراضهای خیابانی است.
ریشه کنی فقر مطلق با سرنگونی این حاکمیت امکان دارد
ریشه کنی فقر مطلق تنها در صورتی امکان پذیر است که عامل این فقر کنار گذاشته شود. اعتراضات گسترده مردم در این مدت نشان داده، آنها خواهان سرنگونی این حکومت و برقراری یک دولت مردمی هستند. عملکردهای سران حکومت نیز نشان میدهد آنها توان پاسخگویی به خواستههای مردم را ندارند. این وضعیت نشانه ظهور یک دگرگونی عظیم در کوتاهترین زمان ممکن خواهد بود.