سازمان جهانی غذا میگوید حتی برای ادامه کار خود در افغانستان تا پایان ماه اکتبر پول کافی ندارد – منبع تصویر،GETTY IMAGES
سازمان جهانی غذا میگوید با بدترین بحران مالی تاریخ خود روبروست و تامین نیاز جهان به کمک غذایی، با دشواری بیسابقهای همراه است.
رئيس این نهاد سازمان ملل متحد گفته است این برنامه حتی برای ادامه کار خود در افغانستان تا پایان ماه اکتبر پول کافی ندارد و اگر کمک نرسد مجبور به ترک کامل افغانستان خواهد شد.
سیندی مککین، رئيس سازمان جهانی غذا روز یکشنبه به شبکه ای.بی.سی آمریکا گفت بحرانهای جهانی مانند همهگیری کوید، تغییرات اقلیمی و جنگ هزینه فعالیت این سازمان را به مراتب بالاتر برده است و در عین حال در کشورهای کمک کننده حساسیت و مقاومت نسبت به کمکهای خارجی به کشورهای نیازمند بیشتر شده است.
خانم مککین تاکید کرد «برای اولین بار درحالی که نیاز به کمک غذایی در جهان مرتبا رو به افزایش است، کمکها به این نهاد بینالمللی کاهش یافته است و این سازمان مجبور شده کمکهای خود را در مناطقی مانند افغانستان، بنگلادش، فلسطین، کنگو، هایئتی، اردن، سودان جنوبی، سومالی و سوریه کاهش دهد.»
برآورد شده است که برنامه جهانی غذا همه ساله به حدود ۹۷ میلیون نفر در جهان کمک میکند.
ناامنی غذایی که در اثر گرمایش زمین و همهگیری کرونا با دشواری روبرو بود، از زمان حمله روسیه به اوکراین بدتر شده است.
سه ماه پیش مسئول سازمان جهانی غذا در افغانستان اعلام کرد که هر روز، حدود۲۰ میلیون نفر در افغانستان، غذای کافی ندارند و گرسنه میخوابند، و چهار میلیون مادر و کودک در معرض خطر سوءتغذیه و مرگ هستند.
سقوط بنیاد اقتصادی افغانستان در پی سلطه طالبان در تابستان ۲۰۲۱، خشکسالی و افزایش قیمت مواد غذایی و سیاستهای طالبان در جلوگیری از کار زنان به افزایش گرسنگی و کاهش درآمد مردم این کشور منجر شده است.
اهداف توسعه پایدار، قطاری که جلو نمیرود
روز دوشنبه قرار است در آستانه هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع جهانی سازمان ملل متحد، سران کشورهای جهان برای مقابله با فقر و گرسنگی و کمک به توسعه در جهان، یک بار دیگر دیدار کنند. اما تحلیل گران میگویند جامعه جهانی از برنامه و وعدههای مقرر خود برای رسیدن به اهداف جهانی توسعه پایدار بسیار عقب است.
پانزده سال بعد از تعیین اهداف هفدهگانه توسعه پایدار سازمان ملل متحد و تعهد کشورها برای رسیدن به آنها تا سال ۲۰۳۰، به نظر میرسد که حرکت در این مسیر بسیار کند پیش میرود و در مواردی وضع حتی وخیمتر هم شده است.
در حالی که کشورها در سال ۲۰۱۵ متعهد شده بودند که فقر را، در همه اشکال آن، تا سال ۲۰۳۰ به صفر برسانند، سازمان ملل متحد میگوید با ادامه وضع به شکل فعلی، دست کم ۵۷۵ میلیون نفر در سال ۲۰۳۰ در فقر مفرط زندگی خواهند کرد و ۶۰۰ میلیون نفر در جهان با گرسنگی روبرو خواهند بود.
بر این اساس در کاهش کمخونی در جهان از سال ۲۰۲۰ تا کنون هیچ پیشرفتی صورت نگرفته است، رشد و توسعه ۱۴۸ میلیون کودک در جهان بر اثر سوءتغذیه با مشکل روبروست و یک نفر از هر سه نفر در جهان از ناامنی غذایی رنج میبرد.
سازمان ملل متحد میگوید در حال حاضر شاخص توسعه انسان در جهان برای دومین سال متوالی در سه دهه گذشته افت کرده است. نظام مالی جهانی در قبال بحرانهای جهانی آسیب پذیر است و در چنین مواردی عملا شرایط به نفع ثروتمندان و به ضرر فقرا شکل میگیرد.
سیندی مککین به شبکه ای.بی.سی گفته است بحرانهای بینالمللی مانند جنگ در اوکراین بر بحران گرسنگی در جهان سایه افکنده و همزمان بحران اقتصادی جهانی باعث شده در کشورهای ثروتمند، رایدهندگان با سیاستهای حامی کمکهای خارجی مخالفت کنند.
به گفته مدیر سازمان جهانی غذا «اوکراین تمام منابع حیاتی را به خود جذب کرده است. من قطعا متوجه نیاز به حمایت از اوکراین هستم، اما نقاط دیگری هم در جهان هست که به همان اندازه به کمک نیاز دارند.»
بی بی سی
ادامه مطلب
زلزلە مراکش؛ محرومیت کودکان استان تحناوت از تحصیل
معترضان به «انفعال» پاشینیان در برابر آذربایجان بار دیگر با پلیس ارمنستان درگیر شدند
تبانی دولت و تاجران عامل مهم شیوع مصرف «مواد مخدر» در آمریکا