در شرایط کم آبی در کشور، آبهای کشور در قالب صدور ۷۰۰ کانتینر هندوانه به ترکیه صادر میشود
اسماعیل مرادیان، نایب رییس اول اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی روز ۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ خبر از صدور روزانه ۷۰۰ کانتینر هندوانه به ترکیه داد. وی گفت: «این کار در صورتی انجام میشود که برای تولید یک کیلو هندوانه، دست کم باید ۳۰۰ لیتر آب مصرف کرد.»
مرادیان در توضیح اهمیت این موضوع و اینکه مدیریت آب کشور باید به طور جدی در این زمینه اقدام کند یاد آور شد:
«ترکها با هدف حفظ منابع آبی خود، میزان کشت هندوانه را در کشورشان کاهش دادهاند. ترکها بدلیل ارزش آب کشورشان، ترجیح دادهاند که به جای کشت هندوانه که محصولی آببر میباشد، آن را از ایران وارد کنند».
نایب رئیس اول اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در این زمینه افزود:
«مقامهای رسمی و کارشناسان حوزه کشاورزی کشور در سالهای اخیر بارها روی ممنوعیت کشت هندوانه تأکید کردهاند. زیرا محصولی است که مصرف آب بالایی دارد. قرار بود که این محصول با محصولات دیگری که مصرف آب کمتری دارند جایگزین شود. اما در حال حاضر تولید هنداونه ایران به قدری افزایش یافته که به ترکیه صادر میشود. این افزایش صادرات به میزانی است که کانتینرهای ترک میدانهای اصلی میوه و ترهبار کشور را محاصره کردهاند».
اهمیت صدور روزانه ۷۰۰ کانتینر هندوانه وقتی برایمان بیشتر آشکار میشود که بیاد بیاوریم مهدی پازوکی مدیرکل مدیریت بحران لرستان به یک فاجعه آبی در کشور اشاره کرده است.
کم آبی شدید روستاهای ایران را محاصره کرده است
مهدی پازوکی در هفته پایانی فروردینماه ۱۴۰۱، خبر از بیآبی شدید در ۵۰۰ روستا در استان لرستان داد. وی همچنین تأکید نمود که ذخایر آبهای زیر زمینی منطقه به طور متوسط ۲ متر و ذخایر آب سدهای استان ۳۰ درصد کاهش داشته است.
باید این را در نظر داشت که خبر فاجعهبار فوق، فقط مربوط به یک استان کشور است که ۵۰۰ روستای آن به بیآبی دچار شدهاند. بیگمان اگر مسئولین مربوطه در استانهای سیستان و بلوچستان، اصفهان، یزد، خوزستان، هرمزگان و خراسان و . . . هم آمار مربوط به استانهایشان را میدادند، میشد فهم کرد که کشور از نظر کمآبی در چه نقطه وحشتناکی قرار گرفته است.
البته ناگفته پیداست که وقتی رودخانهها، دریاچهها و تالابها که از منابع اصلی آب کشور هستند خشک شدهاند، هزاران هزار روستای کشور در چه شرایط خطیری از نظر کمآبی و بیآبی قرار گرفتهاند.
خبر صادرات روزانه ۷۰۰ کانتینر هندوانه به ترکیه به معنی صادرات آب شیرین کشور به آن کشور است. زیرا برای هر فردی که حتی اهل فن هم نباشد روشن است که وقتی محصولی که تولید یک کیلوی آن ۳۰۰ لیتر آب میبرد، با خروج روزانه ۵۰۰ کانتینر آن، چه میزان از آبهای کشور در حال صادر شدن است؟