قطعه سازان و صنعتگران ایرانی با مهاجرت به امارات متحده عربی بدلیل بیکاری و وضعیت بد اقتصادی افزایش یافته است. مهاجرت نیروهای صنعتی و خبره ایرانی همچون پزشکان، پرستاران و نخبگان فاجعه ای را در پیش روی جامعه ایران به نمایش میگذارد. نیروهایی که برای هر یک از آنان سرمایههای کلانی از ذخیره انسانی و مالی ایران هزینه شده است.
امارات متحده عربی بهدنبال جذب قطعهسازان ایرانی است تا بتواند به کمک آنها، تا چند سال آینده خودروی برقی تولید کند.
سرگردانی و بیکاری ۱۵۰ هزار نفر از قطعه سازان ایرانی بهدلیل تعطیلی حدود ۴۰۰ واحد قطعهساز فقط تا سال ۹۹
دبیر انجمن قطعهسازان خودرو، در سال ۹۹ با اشاره به بیکاری ۱۵۰ هزار کارگر قطعه ساز ایرانی (کارگر تولید کننده قطعات خودرو) گفت: «از ۱۲۰۰ واحد قطعهساز شناسنامهدار کشور، حدود ۴۰۰ واحد قطعهساز در حالت نیمه تعطیل یا تعطیل به سر میبرند.»
آرش محبینژاد در ادامه صحبتهای خود گفت: «تعداد کل قطعه سازان در کشور حدود ۲ هزار واحد است که ۸۰۰ واحد آنها شامل زیرپلهایها و واحدهای بدون شناسنامه کوچک میشود.»
وی افزود: «از تعداد کل ۱۲۰۰ واحد قطعهساز دارای شناسنامه، تقریباً ۷۰۰ واحد با خودروسازان ارتباط مستقیم دارند و متأسفانه حدود ۴۰۰ واحد قطعهساز در حالت نیمهتعطیل یا تعطیل به سر میبرند، روی هم رفته در حال حاضر از نصف توان قطعهسازی در کشور استفاده میشود.»
دبیر انجمن قطعهسازان خودرو، تصریح کرد: «با این که فقط نیمی از توان تولیدی قطعهسازان کشور فعال است، تمام تولیدات قطعه در کشور به راحتی به فروش میرسد.»
بیکاری و ورشکستگی قطعه سازان و صنعتگران ایرانی نتیجه فساد ۴۳ سال حاکمیت کلان دزدان
اکنون در سال ۱۴۰۱، پس از روی کار آمدن دولت رئیسی، شاهد تعطیلی هر چه گستردهتر کارخانهها و کارگاههای تولیدی و بیکاری هزاران تن از کارگران هستیم
فرشاد مؤمنی، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی پرده را از روی فساد حاکم بر دستگاههای دولتی کنار زد.
وی گفت: «سیاستهای اقتصادی حاکم بر کشور کاملا شکست خورده است. به اسم تنظیم بازار دولت عمدا ارز را به بازار سیاه تزریق کرده است که نتیجه آن نابودی ۳۵۰ میلیارد دلار از سرمایههای بین نسلی بوده است.»