در ادامه موج برکناری اساتید دانشگاهها در ایران، سایت جماران میگوید که از تدریس حسین علایی در دانشگاه تهران و رضا صالحی امیری در دانشگاه علوم و تحقیقات جلوگیری شده است.
همچنین گزارش شده است که رهام افغانی، استادیار معماری دانشگاه شهید بهشتی هم نامه «ختم همکاری» دریافت کرده و عملاً اخراج شده است.
سایت کلمه سه هفته پیش از احضار رهام افغانی به مصاحبه عقیدتی سیاسی خبر داده بود و احتمال اخراج و قطع همکاری با این استاد دانشگاه را مطرح کرده بود.
صالحی امیری در دوران حسن روحانی وزیر ارشاد بود و پس از آن هم مدتی ریاست کمیته ملی المپیک را بر عهده داشت.
حسین علایی تا سال ۸۴ در سپاه فعالیت داشت و پس از آن مدیر عامل هواپیمایی آسمان و همچنین ریاست هیت مدیره شرکت ملی نفتکش ایران بود.
علایی از فرماندهان با سابقه سپاه است که در اعتراضات پس از انتخابات ۸۸ مواضعش با حاکمیت اختلافاتی داشت.
او در مقالهای مساله متهم کردن معترضان حکومت به «اردو کشی و زورآزمایی خیابانی» (عبارتی که علی خامنهای در نخستین نماز جمعه بعد از انتخابات خرداد ۱۳۸۸ و در انتقاد از تظاهرات ضد دولتی به کار برده بود) اعتراض کرد.
پس از آن بود که خبرگزاری فارس عکسهایی منتشر کرد که مهاجمان به خانهاش، پلاکاردهایی با آرم سپاه پاسداران را حمل میکردند که خواستار «مرگ»حسین علایی شده بودند. آنان همچنین بر لزوم اخراج سریع علایی و خانوادهاش از خانهشان تاکید کرده بودند، که در یک شهرک مسکونی سپاه پاسداران قرار داشت.
اخراج استادان در ایران پس از تاسیس جمهوری اسلامی سابقه طولانی دارد. با آغاز اخراج وسیع اساتید و بازنگری در دروس دانشگاه ها در سالهای اول انقلاب، شمار زیادی از استادان از دانشگاهها به بهانههای گوناگون اخراج شدند و دانشگاههای ایران هم مدتی تعطیل شد.
در دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد موجی تازه از اخراجها آغاز شد.
به نظر میرسد با اخراجهای اخیر، دور دیگری از تصفیه استادان شروع شده اما مقامهای حکومت به صورت رسمی دلایل دیگری را برای این اخراجها عنوان میکنند.
ادامه مطلب
۲۳ هزار کلاس در ایران معلم ندارند
بیانیه جمعی از کارگران عسلویه و جنوب کشور
گزارش رسانههای اسرائیل در مورد صدای مهیب خرمآباد