حمزه سواری، زندانی سیاسی، روز یکشنبه ۱۹ شهریور با انتشار نامهای از زندان قزلحصار کرج با شرح چگونگی انتقال شماری از زندانیان سیاسی از اوین به این زندان در هفته گذشته، قزلحصار را «قتلگاهی وحشتناک» خوانده است.
او در مورد وضعیت قزلحصار کرج نوشته است: «تنها راه حل، بستن هرچه زودتر این زندان و انتقال زندانیان به محل مناسب جهت نگهداری است. در غیر این صورت باید منتظر وقوع یک فاجعه انسانی در آینده نزدیک بود.»
حمزه سواری روز ۱۲ شهریور بههمراه شمار دیگری از زندانیان سیاسی شامل کامیار فکور، احمدرضا حائری، رضا سلمانزاده، جعفر ابراهیمی، لقمان امین پور، سعید ماسوری، افشین بایمانی، سپهر امام جمعه، زرتشت احمدی راغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین) و مسعود رضا ابراهیمینژاد از زندان اوین به زندان قزلحصار کرج منتقل شد.
این زندانیان سیاسی از ابتدای ورود به زندان قزلحصار به دلیل وضعیت نامطلوب زندان و غذای آن «از خوردن غذای زندان خودداری کردهاند».
انتقال آنها به شکل ناگهانی و بدون اطلاع قبلی همزمان با انتشار گزارشهایی مبنیبر «ضربوشتم» زندانیان حین خروج از زندان اوین صورت گرفت.
آقای سواری با بیان اینکه این وضعیت با «تصمیم سر تا پا اشتباه» محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه مبنیبر تعطیلی زندان گوهردشت به وجود آمده است افزود: واحد ۳ این زندان تنها ظرفیت «۵۰۰ نفر» را دارد اما اکنون «حداقل دو هزار زندانی» از اقشار مختلف شامل «سنیمذهب، سیاسی، در انتظار اعدام، تنبیهی و مرتبط با جرائم خطرناک» در آن نگهداری میشوند.
او هشدار داده است که «تراکم فاجعهآمیز جمعیت» در این زندان منجر به «درگیریهای خونین، تجاوز، ضعیفکشی و انواع بیماریهای جسمی و روانی میشود».
حمزه سواری لفته شهریورماه ۱۳۸۴ در سن ۱۶ سالگی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در دادگاه انقلاب اهواز به اتهام انتسابی «افساد فی الارض»، «محاربه» و «اقدام علیه امنیت ملی» به اعدام محکوم شد. این حکم بعدتر به «حبس ابد» تغییر یافت.
ادامه مطلب
گزارشی از اخرین وضعیت زندانیان سیاسی تبعید شده به زندان قزلحصار
۱۳ زندانی سیاسی از قزلحصار «به مکان نامعلومی منتقل شدند»
تحصن واعتصاب سروناز احمدی زندانی سیاسی اوین در حمایت از اعتصاب غذای زندانیان تبعیدی به قزل حصار