بنا به گفته محسن باقری، «رئیس شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی تهران»، سه ماه بیمه پنج هزار راننده شرکت واحد معوق ماندهاست. همچنین به گفته او، تغذیه و لباس فرم رانندگان نیز معوق ماندهاست.
محسن باقریاز عدم پرداخت سه ماه حق بیمه کارگران شرکت واحد خبر میدهد. همچنین به گفته او، تغذیه و لباس فرم رانندگان نیز معوق باقی مانده است.
محسن باقری در یک گفتگوی رسانهای میگوید: «از اردیبهشت سال جاری، ۴ درصد سختی کارِ بازنشستگان سخت و زیانآور باقی ماندهاست و آنهایی که به بازنشستگی رسیدهاند، به دلیلعدم پرداخت سختی کار نتوانستهاند بازنشست شوند.»
باقری اضافه میکند: «این در حالیست که دستور پرداخت از خزانه شهرداری تهران صادر شده و چهار بار شورای شهر به شهرداری در این رابطه تذکر داده است. شهرداری با اسناد مالی ادعا میکند که حق بیمه و ۴ درصد را به اتوبوسرانی پرداخته اما هنوز شرکت واحد این مبالغ را به حساب تامین اجتماعی واریز نکرده است.»
وی با بیان اینکه اکنون سه ماه است که حق بیمه جاری بیش از ۵ هزار کارگر شرکت واحد پرداخت نشده؛ ادامه میدهد: «رانندگان در تعویض دفترچه بیمه و برخورداری از خدمات درمانی تامین اجتماعی مشکل دارند؛ سازمان تامین اجتماعی به دلیلعدم پرداخت حق بیمه در سه ماه گذشته، به رانندگان خدمات ارائه نمیدهد. در عین حال، بیمه تکمیلی هم نداریم؛ حق بیمه تکمیلی از حساب رانندگان کسر شده اما به بیمه گزار پرداخت نشده است.»
رانندگان هر روز و هر ساعت در معرض خطر قرار دارند
«رئیس شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی تهران»، ادامه میدهد: «سه درصد از حقوق رانندگان، هرماه، برای پسانداز در صندوق ذخیره شهرداری کسر میشود؛ این سه درصد از حقوقها کسر شده اما به صندوق واریز نشده است. تغذیه رانندگان و لباس فرم آنها نیز معوق مانده است.»
باقری سپس تأکید میکند: «آخرین بیمه واریزی به حساب تامین اجتماعی مربوط به برج هشت است»؛ او میافزاید: «در حالی سختی کار رانندگان واریز نمیشود که شغل رانندگی اتوبوس، آنهم در شهری مانند تهران با خطرات و مخاطرات بسیار همراه است؛ رانندگان هر روز و هر ساعت در معرض خطر قرار دارند.»
به گفته باقری، شرکت واحد، پول دارد اما حق بیمهها را واریز نمیکند؛ حتی در یک نوبت، تامین اجتماعی اقدام به بلوکه کردن حسابهای شرکت واحد کرد اما بدون برداشت وجه، از حسابها رفع مسدودی نمود.»
به گفته باقری: «سازمان تامین اجتماعی از یک طرف پول شرکت واحد را بلوکه نمیکند و از طرف دیگر به کارگران خدمات نمیدهد؛ این رویکرد در تقابل با ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی است و به ضرر قطعی کارگران تمام میشود.»
۱۳ سال بدون استخدام راننده جدید
باقری در مورد استخدام رانندگان جدید در شرکت واحد اتوبسرانی عنوان میکند که ۱۳ یا ۱۴ سال است که شرکت واحد استخدام راننده نداشته است؛ او تصریح میکند: «کار رانندگان شاغل، بسیار دشوارتر شده است چراکه هر راننده، بار دو نفر را بردوش میکشد و مجبور است بیشتر از استانداردها و حد معمول کار کند.»
وی ادامه میدهد: «ظرفیت استخدام حدود ۲ هزار نفر وجود دارد؛ اتوبوس هم به تعداد کافی هست اما این کار را صورت نمیدهند و همه بار را بر دوش رانندگان فعلی میاندازند.»
باقری در انتها نتیجه میگیرد: «الان نیروهای شرکت واحد، به دلیل سه ماه حق بیمه معوق، به شدت ناراضی هستند؛ در شرایط کرونا و خطر بیماری، چرا رانندگانی که در معرض آسیبهای بسیار هستند، باید از داشتن دفترچه بیمه محروم باشند؛ تامین اجتماعی یا حسابهای شرکت واحد را بلوکه کند یا به رانندگان خدمات بدهد.»
شایان ذکر است که مطلب فوق، بیان مشکلات رانندگان زحمتکش از زبان «رئیس شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی تهران» که خود یک مقام حکومتی است، میباشد. وضعیت دردناک رانندگان را باید از زبان خودشان شنید تا به عمق وضعیت فاجعه بار زندگی کارگری پی برد.