کارگران موتورسازی ایران خودرو از مزایای سختی کار محروم هستند و مدیریت این کارخانه به عنوان مانع قرار گرفتن آنها تحت پوشش دریافت مزایای سختی کار عمل میکند.
تعداد ۶۰ نفر از کارگران ایران خودرو که در بخش موتورسازی در سالن تری مری مشغول به کار هستند، با وجود مشکلات فراوانی که در زمینه شغلی دارند، از عدم دریافت مزایای سختی کار خبر دادهاند.
بنا به گفته کارگران موتورسازی ایران خودرو، بارها اعتراضات خود را به مدیریت کارخانه منعکس کردهاند، اما مدیریت، این کارگران که با عنوان شغلی تعمیرکار مشغول به کار هستند را تحت پوشش کارگرانی که بایستی از مزایای سختی کار برخوردار باشند قرار نمیدهد و به عنوان مانع در دستیابی این کارگران به حق پایمال شدهشان عمل میکند.
به گفته کارگران موتورسازی ایران خودرو، وضعیت کاری آنها طوری است که در ۱۰ متری زیر زمین کار میکنند و با هوای آلوده در تماس هستند و آن را تنفس میکنند.
وضعیت بهداشتی محیط کار، این کارگران را با خطرات انواع بیماریها مواجه کرده است و در معرض آسم و سمی شدن دستگاه تنفسی و خونی قرار داده است.
- کارگران موتورسازی ایران خودرو، به هنگام خرابی دستگاه مجبور هستند بدون ماسک مخصوص و کپسول اکسیژن، داخل دستگاه را تعمیر کنند.
بنا به گفته کارگران این بخش از کارخانه ایران خودرو، متاسفانه هواکش هم قدرت کافی برای تهویه، تصفیه و هوارسانی را ندارد و این موضوع برای مدیریت نیز چندان اهمیتی ندارد که آن را با یک فن قویتری تعویض کند.
کارگران عنوان کردهاند: «آیا مدیریت نمیداند که چنین وضعیتی و کار در چنین شرایطی شامل مشاغل سخت و زیانآور است؟ بدون شک مدیران میدانند، اما نمیخواهند حق سختی کار را به تامین اجتماعی بپردازند.»
آنها افزودند: «مدیران میخواهند که کارگران به جای ۲۰ سال، ۳۰ سال کار کنند تا مجبور نشوند کارگر دیگری را استخدام کنند؛ جنایتهای خاموش اینگونه شکل میگیرد.»
لازم است به این نکته اشاره کنیم که نه تنها در ایران خودرو، بلکه در بسیاری از کارخانهها و مراکز صنعتی و دولتی، آن چه برای مدیران و کارفرمایان اهمیت دارد، کسب سود و سرمایه هرچه بیشتر است، به همین دلیل جدا از این که از حق و حقوق کارگران میزنند، حاضر به پرداخت هزینه برای تجهیز محیط سالم برای کارگران نیستند.
در بسیاری از تجمعات اعتراضی کارگران به خصوص در دوران کرونا، یکی از خواستههای آنها تامین تجهیزات بهداشتی و ایمنی محیط کار بوده است، موضوعی که چندان برای مدیران عامل و صاحبان صنایع و کارخانهها اهمیتی ندارد و همین باعث شد تا طی ۱۰ ماه گذشته بسیاری از کارگران و خانوادههایشان به بیماری کرونا مبتلا شده و تعدادی جان خود را از دست بدهند.
دیدگاه ها