آمار ابتلا، بستری و مرگ بیماران مبتلا به امیکرون در کشور پیشرفت بالایی داشته است. بیشتر کارشناسان اپیدمیولوژی خواستار تعطیلی ادرات، بانکها و… میباشند. اپلیکیشن ماسک وابسته به وزارت بهداشت در نامهای به رئیسی با اشاره به تعطیلی کشور در خیز سوم کرونا در آذرماه ۹۹ نوشت:
«این تعطیلی توانست تنها ظرف ۹ روز پس از تعطیلی، روند بستری در شهرهای قرمز را نزولی کند. این امر، از بستری حدود ۵۰ هزار نفر و مرگ حدود ۷۵۰۰ نفر از هممیهنان جلوگیری کرد.»
نویسنده نامه همچنین به مرگ بیش از ۵۰ هزار نفر در پیک پنجم اشاره میکند. این گزارش، اولین آمار یک نهاد دولتی در رابطه با مرگ و میر در پیک پنجم است. به گفته کارشناسان، در این روزها آمار بستریها ۳ برابر شده و در هفتههای آینده نیز شاهد افزایش تصاعدی بستریها خواهیم بود.
به گفته معاون وزیر بهداشت، ۲۰ درصد بستریشدگان سویه امیکرون زیر ۱۸ سال هستند. وی همچنین پیشبینی کرد، هفته آینده، هفته بسیار ملتهبی از نظر شدت افراد مبتلا باشد. وی در این رابطه میگوید:
«در حال حاضر آمار بستریها حدود سه برابر روزهای قبل است و در هفته آینده شاهد افزایش تصاعدی بستریها در مراکز بهداشتی و درمانی خواهیم بود.»
تفکیک امیکرون از آنفولانزا
یک استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران به تفکیک امیکرون از آنفولانزا اشاره کرده و میگوید:
«قبل آمدن امیکرون، میتوانستیم بین آنفولانزا و کرونا تفاوت قائل شویم؛ اما امروز یک بدن درد خفیف یا یک تب ساده را باید امیکرون بدانیم.»
وی با تاکید به اینکه هر بیماری را باید امیکرون تلقی کرد، به حساسیتهای فصلی اشاره کرده و ادامه میدهد:
«هنوز حساسیت فصلی شروع نشده، اما در حساسیت تب و بدن درد نداریم و افراد در فروردین و اردیبهشت با حساسیت مواجه میشوند.»
سویه امیکرون در حال حاضر همه کشور را در برگرفته در حال حاضر ۱۲۰ شهرستان قرمز، ۱۵۳شهرستان نارنجی و ۱۶۷ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
سران حکومت با بیعملی خود بار دیگر مردم را در قتلگاه کرونا قرار دادند. خامنهای و دیگر سران حکومت بیشترین استفاده را از کرونا برای سرکوب اعتراضات مردم انجام دادند. آنها توانستند، جو ملتهب و اعتراضی مردم بعد از سرکوب خونین اعتراضات آبان ۹۸ را مهار کنند. به گفته برخی از کارشناسان دولتی، مردم در ۲ سال گذشته بیش از ۳۰۰ هزار نفر از عزیزانشان را به دلیل کرونا از دست دادهاند.