روز پنجشنبه ۶ شهریور ماه ۹۹، بیست و هفتمین روز اعتراض سراسری کارگران صنایع نفت ، پتروشیمی و نیروگاههای برق ادامه یافت و کارگران اعتصابی، برای رسیدن به خواستههایشان به سر کار برنگشتهاند.
هزاران کارگر از ٥٥ مرکز نفتی در ١٢ استان از جمله سه پالایشگاه بزرگ قشم، آبادان و اصفهان در اعتصاب به سر میبرند.
در مناطقی، پیمانکاران که قرارداد معینی با دولت دارند، همچنان در اعتصاب هستند؛ بنا بر قاعده، هر شش ماه یک بار قرارداد دولت با پیمانکاران تحت عنوان «تعدیل قرارداد» تجدید میشود.
تعدیل قرارداد نیز به این معنا است که بنا به شرایط تورمی، گرانتر شدن مواد اولیه، بالا رفتن هزینههای جاری و یا افزایش سطح دستمزد کارکنان و کارگران در فاصله قرارداد، این افزایش هزینهها را دولت باید به پیمانکاران بپردازد.
اما در این دور، دولت اعلام کرده است که امکان افزایش پرداخت بیشتری به آنها ندارد و پیمانکاران نیز که زیر فشار کارگران اعتصابی برای افزایش حقوقها قرار دارند و در عین حال با تعطیلی کار، ضرر دو چندان را متحمل شدهاند، وارد اعتصاب شده و حق بیشتری از دولت طلب میکنند.
هم اکنون پیمانکاران در پارس جنوبی و مراکز نفتی در جنوب در اعتصاب هستند؛ اعتصاب کارگران جوشکار و فیتر نیز در این مناطق ادامه دارد.
در مناطقی پیمانکاران، کارگران را تحت فشار قرار داده و دستمزد عقبافتاده آنها را به عمد پرداخت نمیکنند تا کارگران به سر کار برگردند، این موضوع بر دامنه اعتراضات شدت بخشیده است.
نمایندگان کارگران در اعتراض سراسری و گردانندگان اعتصاب کارگران، روز چهارشنبه ۵ شهریور ماه، اقدام به انتشار لیست پنجم حقوق نموده و به کارگران نیز اعلام کردهاند که با توجه به منتشر شدن این لیست و در جریان قرار گرفتن پیمانکاران در تمام مناطقی که کارگران در اعتراض و اعتصاب به سر میبرند، از روز پنجشنبه ۶ شهریور ماه، کارگران میتوانند با شرایط کمپین به سر کار بروند.
روز پنجشنبه ۶ شهریور ماه، نمایندگان کارگران اعلام کردند که با توجه به اعتصاب ۲۷ روزه کارگران در بسیاری از مناطق و پیمانکاریها، حقوقها را افزایش دادهاند، از جمله فیتر را تا ۶ و نیم میلیون افزایش دادهاند و در عسلویه نیز چند جا ۷ میلیون و ۷ونیم میلیون و ۸ میلیون تومان افزایش دستمزد دادهاند و کارگران تلاش میکنند با حقوقی که کمپین تعیین کرده است، سر کار بروند.
نمایندگان اعتراض سراسری کارگران خطاب به کارگران تاکید کردند:
«برادران کارگر! کارفرماها نمیتوانند به جای ما کار کنند و داربست بسته و فیتر کنند و جوش بدهند؛ چراکه اگر میتوانستند تاکنون کرده بودند؛ پس بیایید زحمات خود را ارزش گذاشته با حقوق و شرایط مصوب کمپین سرکار برویم.»
دامنه اعتصاب کارگران نفت، پتروشیمی، نیروگاههای برق و مراکز وابسته به آنها بسیار گسترده است؛ بر همین اساس خبررسانی از اهمیت بالایی برخوردار است و لازم است روزانه چه کارگرانی که در اعتصاب هستند و چه آنها که در محل کار اقدام به تجمع اعتراضی میکنند، در جریان وضعیت قرار بگیرند.
علاوه بر این، شنیده شدن صدای اعتراض کارگران در جامعه است که لازمه آن انتشار صدای اعتراض آنها در رسانهها و شبکههای اجتماعی جهت تقویت دیگر تجمعات اعتراضی پراکنده کارگران در زمینههای مختلف است که پیگیر حق و حقوقشان میباشند.
دیدگاه ها