کارگران سد مخزنی کهیر در نامهای سرگشاده، خواستار رسیدگی به عدم دریافت حقوق معوقه و رفع ظلم و ستم از خود شدند. اعتراض کارگران سد کهیر (شرکت جهان کوثر) در شرایطی صورت میگیرد که آنها ۱۵ ماه است که حق خود را دریافت نکردهاند. این کارگران هشت ماه پیش نیز خواهان دریافت دستمزد معوقه خود بودهاند که کارفرما چندین کارگر را به علت برگزاری تجمعی اعتراضی اخراج و بقیه را تهدید به اخراج کرده بود.
اعتراض کارگران سد کهیر همچنین شامل تبعیض فاحش مسئولان بین کارگران بومی و غیر بومی و تعلق گرفتن امتیازات ویژه به کارگران غیربومی از دستمزد تا غذا میشود. شرکت جهان کوثر پیمانکار سد مخزنی دهستان کهیر واقع در کنارک (چابهار) است. اعتبار ۶۹ میلیون یورویی پروژه سد مخزنی کهیر به تصویب بانک توسعه اسلامی، از نهادهای وابسته به سازمان همکاری اسلامی (سازمان کنفرانس اسلامی سابق) رسیده است.
اعتراض کارگران سد کهیر در نامهای خطاب به کمیسیون عمران مجلس صورت گرفته است. مطابق آنچه که در این نامه آمده است تعدادی از نمایندگان مجلس اخیرا از شهرستان چابهار بازدید داشتهاند و کارگران فرصت را غنیمت شمرده تا اعتراض کارگران سد کهیر را به گوش آنها برسانند. کارگران در نامه خود نوشتهاند که این نمایندگان «از لحظهای که وارد چابهار شدهاند، از تمام مکانهای استراتژیک چابهار بازدید کردهاند؛ تا اب شیرینکن بزرگ کنارک آمدند؛ اما نگفتند برویم و سد نیمهکاره کهیر را از نزدیک ببینیم و با کارگران و کارکنان سد گپی بزنیم. انگار ایشان و هئیت همراه اصلا خبر ندارند که سدی در روستایی به نام کهیر وجود دارد که نان هزاران کارگر بومی را تبدیل به سنگ کرده است.»
بخش دیگری از نامه این کارگران به تبعیض بین کارگران بومی و غیربومی توسط شرکت اشاره دارد:
«کارگران بومی کمترین حقوق از پایه حقوق قانون کار برخوردار بودند؛ اما غیر بومیان با بالاترین حقوق از ۵ میلیون گرفته تا ۲۴ میلیون؛ ولی کارگران بومی بیشترین دریافتیشان با اضافه کاری ۲ میلیون بوده است.»
در قسمتی دیگر از نامه که اعتراض کارگران سد کهیر را منعکس میکند، به قول پیگیر یکی از نمایندگان در چندین ماه پیش اشاره شده است که «قول پیگیری دادهاند؛ اما هنوز خبری نیست؛ یعنی هیچ کدام از وعدهها عملی نشده، ما کارگران بیکارشده سد به کجا و به چه کسی پناه ببریم تا حقمان را بگیرد در این شهر، کار جایگزینی وجود ندارد سد تمام دسترنج های ما را بالا کشیده و پس نمیدهد. ما شب را به امید روز و روز به امید فردا میگذارنیم تا شاید فرجی شود؛ اما خبری نیست.»
در پایان نامه کارگران سد کهیر که به اخراج و تهدید کارگران بومی میپردازد آمده است: «شرکت به اخراج بعضی از کارگران و تهدید بقیه کارگران بومی اکتفا نکرده است؛ بلکه توانست از کانالهای ویژهای تنظیم کنندگان اعتصاب را به دادگاه کشیده و به جریمه نقدی محکوم کند.»