05/12/2025

نخست‌وزیر سابق اسرائيل: اقدامات تل‌آویو در غزه به «جنایت جنگی» نزدیک است

اولمرت نقش کلیدی در تصمیم اسرائیل برای خروج از نوار غزه در سال 2005 ایفا کرده بود

پس از اظهارات یائیر گولان، از چهره‌های مخالف دولت اسرائیل، که تل‌آویو را به «کشتن کودکان برای سرگرمی» متهم کرده بود، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، این‌بار با انتقاد شدید ایهود اولمرت، نخست‌وزیر سابق، مواجه شد. اولمرت اقدامات اسرائیل در غزه را «بسیار نزدیک به جنایت جنگی» توصیف کرده است.

اولمرت در گفت‌وگو با «بی‌بی‌سی»، با اشاره به شمار زیاد قربانیان غیرنظامی گفت هزاران فلسطینی بی‌گناه و شمار زیادی از سربازان اسرائیلی کشته شده‌اند. به گفته اولمرت، این جنگ نه هدفی دارد و نه فرصتی برای رسیدن به نتیجه‌ای که بتواند جان گروگان‌های اسرائیلی در غزه را نجات دهد.

نخست‌وزیر پیشین اسرائيل افزود: «از هر زاویه‌ای که نگاه کنیم، این موضوع نفرت‌انگیز و خشم‌آور است.»

در واکنش به این اظهارات، وزیر آموزش‌ و پرورش کابینه نتانیاهو به‌شدت به اولمرت حمله کرد. به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، او در توییتی نوشت: «اولمرت باید از خود شرمنده باشد.»

اولمرت پیش از تصدی منصب نخست‌وزیری بین سال‌های 2006 تا 2009، نقش کلیدی در تصمیم اسرائیل برای خروج از نوار غزه در سال 2005 ایفا کرده بود.

«کشتن کودکان برای سرگرمی»

یائیر گولان، رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل، در گفت‌وگویی رادیویی، دولت نتانیاهو را به «کشتن کودکان برای سرگرمی» متهم کرده بود و ضمن مقایسه اسرائیل و گذشته آفریقای جنوبی، هشدار داد که اسرائیل در مسیر «تبدیل‌شدن به کشوری مطرود در میان ملت‌ها» قرار دارد.

alarabia

Instagram did not return a 200.